Flis ersätter olja och gas vid uppvärmning​

​OP Entreprenad gör returflis, så kallad RT-flis. Vi håller egna lager. Till största delen kommer materialet från rivningsvirke, emballage och träprodukter. Materialet anrikas med hjälp av dubbelmagnetrensning. På så sätt plockar vi ut 99% av all metallskrot. Flisningen sker med våra egna krossar, där det på varje kross går två hjullastare för att maximera effektiviteten på våra maskiner. Alternativt materialhanterare efter kunds önskemål. Med olika galler kan vi enkelt anpassa storlek på flisen, från 60mm upptill 200mm.

RT-flis och villaflis

Flisningen sker ute på återvinningsstationer och sorteringsanläggningar. Vi producerar även RT-flis åt företag som i sin tur säljer det vidare. Vi tar även fram villaflis, det vill säga flis som kommer från trädgårdsavfall. 

​Vi har en egen konstruktion på klämskopan på våra hjullastare. Den kan ta fyra gånger så mycket som en vanlig skopa, tack vare locket som genererar lika mycket kraft ovanifrån som underifrån.

Alla typer av trä som kastas på soptippen kan bli till RT-flis. Det kan till exempel vara restavfall från industrin, lastpallar eller olika träförpackningar.

Adress

Lastbilsvägen 2

298 32 Tollarp

Kontakt​​

Tel: 010-4568230